Verbeteringen Twelve beheeromgeving

Wat hebben we gedaan?

Drie belangrijke veranderingen in de beheeromgeving (admin.twelve.eu) doorgevoerd. Het welkomstscherm is in deze opzet gebruiksvriendelijker, en daarnaast hebben we de opties onder het menu-item ‘Rapportage’ in logische onderwerpen ingedeeld, voor meer overzicht. Als laatste hebben we de productimport via Excel voor je vereenvoudigd. Hieronder lees je wat jij gaat merken.

1. Geüpdatete welkomstpagina

Op de oude inlogpagina vond je informatie over de laatste updates van ons systeem. We hebben er in de nieuwe lay-out voor gekozen om het navigeren naar belangrijke pagina’s te vereenvoudigen. Als je nu inlogt in de beheeromgeving, zie je een nieuwe welkomstpagina met een aantal blokken. We hebben hierbij gekozen voor twee typen blokken:

  • Aan de linkerkant variabele blokken (zie blauw kader), die variëren automatisch op basis van de actieve modules in jouw beheeromgeving. Door te klikken op een van de variabele blokken (zie blauw kader) kan je snel navigeren naar de betreffende pagina’s in je beheeromgeving, bijvoorbeeld naar je transactieoverzicht of je voorraadbeheer.
  • Aan de rechterkant van de welkomstpagina staan drie vaste blokken (zie rood kader). Door te klikken op een van de drie vaste blokken, kom je standaard terecht bij:
    • Onze webshop
    • De releases-pagina, waar je de updates vindt die eerst op de welkomstpagina stonden
    • Onze online helpdesk
De vernieuwde Welkom-pagina

2. Logische indeling tabblad Rapportages

In de oude situatie vond je onder het menu-item ‘Rapportage’ een verzameling van alle mogelijke rapportages, zonder een duidelijke structuur. Daarom hebben we de tweede verandering doorgevoerd: de indeling van het menu-item ‘Rapportage’. Deze is nu overzichtelijk geordend per onderwerp, zoals ‘Omzet’, ‘Cashflow’ en ‘Bon’. Onder deze onderwerpen vind je je vertrouwde rapportages terug. De functionaliteiten van de rapportages zijn volledig hetzelfde gebleven, het betreft alleen een andere indeling.

Bekijk hieronder alvast welke rapportages nu onder welk onderwerp te vinden zijn. Als er niks bij staat, vind je daar hetzelfde als in de oude indeling. Klik op de links voor meer informatie over de betreffende rapportage.

Overzicht
Omzet
Cashflow
Bon
Light rapportages
Product
Overige
Rapportagefilter

3. Eenvoudige (bulk)productimport via Excel

We hebben het eenvoudiger gemaakt om via Excel een (bulk)productimport te doen. Waar het eerst verplicht was alle kolommen in te vullen, is het nu alleen van belang dat de productnaam (zoals die op de kassa moet komen te staan), de prijs, en het BTW-percentage ingevuld zijn. De andere gegevens zijn voor jezelf vooral handig om toe te voegen, omdat je deze anders handmatig en per product moet invoeren in de beheeromgeving. Voor het toevoegen van een bulkimport, kan je via de knop ‘Producten en supplementen importeren uit Excel’ het voorbeeldbestand downloaden en die invullen. Maar met deze ontwikkeling kan je nu ook je eigengemaakte Excel-bestand uploaden (via de knop ‘import nieuwe producten’), met de voorwaarde dat bovengenoemde drie kolommen actief en ingevuld zijn.

  • Als je slechts één of enkele product(en) wil toevoegen aan je bestaande productenlijst, kan je dit onderaan de pagina ‘Productbeheer > Producten > Producten‘ handmatig doen via ‘product toevoegen‘. Bekijk hier hoe je een product toevoegt.