Update beheer – Boncorrectie

Op de kassa is het mogelijk om bonnen aan te maken. Deze bonnen zijn een soort rekening waar je alle bestellingen op kan bijhouden. Deze bon kan achteraf worden afgerekend via de gebruikelijke betaalmethodes. Het is altijd mogelijk geweest om een bon die nog open staat, te bewerken op de kassa en in de beheeromgeving. Wanneer de bon is afgerekend, kan deze niet meer worden gecorrigeerd op de kassa. Via de transactiepagina in de beheeromgeving kan je de bon wel corrigeren als de bon is afgerekend. Hiervoor dien je de bon weer te openen. Er zijn een aantal mogelijkheden om een bon te corrigeren, namelijk:

  • Producten afrekenen;
  • Producten verwijderen;
  • Overboeken;
  • Een transactie ongedaan maken;
  • Bon sluiten.

Bon heropenen
Op de kassa is een bon afgesloten en nu wil je deze bon heropenen.

Hoe doe je dit?

Je kan de bon via onderstaande functie (zie afbeelding) heropenen. De bon is daarna ook weer zichtbaar op de kassa. Het is raadzaam om de bon op de kassa te bewerken. Het is echter ook mogelijk om deze in de beheeromgeving aan te passen. Je kan deze bon weer opzoeken. Kies bij “Status” voor “Gesloten” en geef aan tussen welke data de bon werd gesloten. Bij “Naam” kan je eventueel ook nog de naam van de bon aangeven. Klik vervolgens op “Zoeken” om de desbetreffende bon te zoeken en uiteindelijk te heropenen..

Producten afrekenen
Een actie die je kan doen, is het afrekenen van een product. Stel er zijn producten afgerekend, maar nog niet op de kassa verwerkt, dan kan dat achteraf via deze weg alsnog.

Hoe doe je dit?

Kies een bon met saldo. Om een product te verwijderen, klik je bij “Inhoud van de bon” op het gewenste product voor de correctie. Dit product zal dan naar “Correctieve transactie” worden verplaatst. Bij “Totaal” staat de som van de correctieve transactie. Vervolgens kan je bij “Betalen met” kiezen voor de betaalwijze. In het opmerkingenveld kan je vervolgens nog een memo kwijt waarom de correctie is gedaan. Als laatste klik je op “Afrekenen” om de correctie definitief te maken.

Producten verwijderen
Wanneer een product aan een bon is toegevoegd en dit product daar eigenlijk niet op hoort, kan je deze nu ook verwijderen.

Hoe doe je dit?

Klik op een bon met saldo. Kies bij “Wat wil je doen met deze bon? (verplicht)” voor “Producten verwijderen”. Vervolgens kan je bij “Inhoud van de bon” klikken op de producten die je wil verwijderen. Deze zullen worden verplaatst naar “Correctieve transactie”. Bij “Totaal” zie je het bedrag dat hoort bij de correctie. In het opmerkingenveld kan je nog een memo toevoegen voor de correctie. Klik op “Verwijderen” om de correctie definitief te maken.

Overboeken
Het kan voorkomen dat er producten zijn toegevoegd aan een verkeerde bon. Deze producten kan je overboeken naar een andere bon.

Hoe doe je dit?

Klik op een bon met saldo. Kies bij “Wat wil je met deze bon?(verplicht)” voor “Overboeken” en klik op volgende stap. Vervolgens kan je bij “Inhoud van de bon” klikken op de producten die je wil overboeken. Deze producten worden dan verplaatst naar “Correctieve transactie”. Bij “Totaal” zie je het bedrag dat hoort bij de correctie. Bij “Naar bon” kies je de bestemming van de correctie. In het opmerkingenveld kan je nog een memo toevoegen voor de correctie. Klik op “Overboeken” om de correctie definitief te maken.

Een transactie ongedaan maken
Stel je wil een transactie die al gedaan is op de kassa ongedaan maken.

Hoe doe je dit?

Klik op een bon met saldo. Kies bij “Wat wil je met deze bon?(verplicht)” voor “Een transactie ongedaan maken” en klik op volgende stap. Kies vervolgens voor de transactie die je wil corrigeren. Onderaan de pagina kan je in het opmerkingenveld nog een memo toevoegen. Klik op “Geselecteerde betalingen ongedaan maken” om de correctie definitief te maken.

Bon sluiten
Een bon afsluiten in de beheeromgeving. Deze is daarna ook niet meer zichtbaar op de kassa. Let op: je kan een bon alleen afsluiten als het saldo 0 is!

Wil je meer weten over het corrigeren van een bon? Neem dan contact op via help@twelve.eu.

[O_U logged_status=”in”]

————————————INTERN————————————

[/O_U]